Nieuws

VAB twijfelt aan betrouwbaarheid AXA app en beschuldigt verzekeraar van een marketingstunt

VAB twijfelt aan betrouwbaarheid AXA app

VAB twijfelt aan betrouwbaarheid AXA app

Eerder kon u lezen dat Autoverzekeraar AXA uw rijgedrag via uw smartphone (meerbepaald via de Smart Driver applicatie) wil controleren en later kortingen wil geven aan goede bestuurders. Maar de Vlaamse automobielfederatie VAB plaatst grote vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het systeem. De VAB vraagt zich af hoe betrouwbaar de berekeningen van een dergelijke app kunnen zijn.

Zo gaat de VAB ervan uit dat AXA via de gps onmogelijk de snelheidsveranderingen correct kan meten. Verder kan men volgens de VAB noch de slijtage van de motor, noch de afstanden met de voorligger inschatten via de GPS functie van de smartphone. Dit kan namelijk alleen met een ingebouwde doos in de motor, zoals nu al bestaat bij vrachtwagenchauffeurs, aldus de VAB.

Controle van rijgedrag werkt volgens de VAB enkel met objectieve gegevens en verplichte opleidingen. De AXA applicatie lijkt volgens de VAB dan ook op een marketingstunt, waarbij een verzekeraar de goede risico’s wil weglokken bij andere maatschappijen en dat ten koste van andere chauffeurs, die daarvoor zullen betalen. Verder waarschuwt de VAB ook op de kans dat specifieke leeftijdsgroepen worden geviseerd, zoals jongeren.

Gratis Autozoekertje Plaatsen
Uw Autoverzekering