Bereid uw vakantie voor, kies alvast geschikte zomerbanden

Zomerbanden, geen overbodige luxe

Zomerbanden, geen overbodige luxe

Met de zomer die in het land is zullen er opnieuw duizenden mensen op reis vertrekken, vooral zuidwaarts. Alvorens de trip aan te vatten is het aangeraden om te kijken of u wel met de geschikte banden rijdt. Het is daarom nuttig over te schakelen op zomerbanden.

Zomerbanden spelen, net zoals winterbanden, een belangrijke rol bij uw veiligheid als automobilist. De autobanden vormen het enige contact met het wegdek en goede zomerbanden zijn daarom een absolute vereiste om veilig en comfortabel te rijden. Verder heeft een goede keuze van banden een invloed op het brandstofverbruik. De verminderde rolweerstand zorgt namelijk voor een lager brandstofgebruik. Controleer daarom ook regelmatig de bandenspanning van uw wagen. Een te lage bandenspanning zorgt voor brede, zachte banden met een hogere rolweerstand en dit zorgt voor extra brandstofverbruik, 2 tot 3%.

Er zijn verschillende spelers om de markt die u de mogelijkheid geven een configuratie te maken aan de hand van wat uw wensen zijn. Tirendo bijvoorbeeld geeft u de mogelijkheid om te sorteren op basis van brandstofefficiëntiegrip op nat wegdekrolgeluidprijs enzovoort. Verder kunt u bij www.tirendo.be ook selecteren op breedte, snelheid, draagkracht enzovoort.

Jaar na jaar worden zomerbanden trouwens verbeterd, zo zult u merken dat de nieuwe generatie zomerbanden heel wat minder geluid produceren. Ze zorgen eveneens voor een verbeterd stuurgedrag van de wagen en gaan bovendien ook langer mee door verminderde slijtage.

Het is daarom van belang om winterbanden tijdig te wisselen voor zomerbanden. U zult zomerbanden vinden voor verschillende wagens en rijstijlen. Zo zijn er zomerbanden voor stadsauto’s, monovolumes en gezinswagens en zijn er zomerbanden voor high performance en luxe wagens. En wie met een sportieve wagen rijdt komt ook aan zijn trekken.

Naast het kiezen van geschikte zomerbanden is het ook aangeraden de airconditioning van uw auto te onderhouden en zo vieze geurtjes uit de wagen en het systeem te houden en is het absoluut aangeraden een reisverzekering te nemen.

Gratis Autozoekertje Plaatsen
Uw Autoverzekering
Nieuws