BOB-campagnes maat voor niets + data BOB-controles gelekt

BOB-campagnes maat voor niets + data BOB-controles gelekt

BOB-campagnes maat voor niets + data BOB-controles gelekt

Volgens de politievakbonden is maar 1 op de 5 BOB-controles relevant. Met andere woorden, de pakkans voor mensen die dronken achter het stuur zitten ligt enorm laag. Zo wordt er wel veel gecontroleerd, maar gebeuren de controles niet op relevante momenten of plaatsen.

Omdat de resultaten zo pover zijn, gebeuren er heel veel extra controles om de statistieken op te smukken. Deze gebeuren echter vooral tijdens de week en overdag, en niet ’s avonds in het weekend. Laat nu net de avond en het weekend de momenten zijn waarbij er veel meer mensen rondrijden met een glas te veel op.

En veel zoden aan de dijk moet niet verwacht worden voor de rest van 2013 nu ook de volledige lijst uitgelekt is waarop alle BOB-controles staan die dit eindejaar op de Vlaamse snelwegen gepland zijn.

In het document van een 7-tal pagina’s staat uitgelegd welke politieploeg op welke plaats en op welk tijdstip alcohol- en drugscontrole gaat houden. In totaal worden er 55 BOB-acties opgesomd. Intussen is er een officiële klacht ingediend en is er een intern onderzoek opgestart. Aan de verantwoordelijken van de wegpolitie is gevraagd om de controles aan te passen.

Gratis Autozoekertje Plaatsen
Uw Autoverzekering
Nieuws