Nieuws

Helft automobilisten gebruikt pinkers niet

Helft automobilisten gebruikt pinkers niet

Helft automobilisten gebruikt pinkers niet

Uit een onderzoek door Touring blijkt dat de helft van de automobilisten de richtingaanwijzers niet gebruikt om van rijstrook te veranderen. Vier automobilisten op tien doet dit niet bij het inhalen van een ander voertuig of het inslaan in een zijweg.

Touring deed de tellingen op een aantal bruggen over de autosnelwegen E40, E17, E411 en de Brusselse ring en twintig kruispunten en afslagstroken verspreid in het land. Telkens werden honderd voertuigen geteld die al dan niet zonder richtingaanwijzer een straat insloegen of de oprit van een auto(snel)weg namen. Nog volgens Touring doen de meest frappante gevallen zich voor aan de opritten van autosnelwegen, vooral wanneer men weinig of niet moet afremmen alvorens de oprit links of rechts op te rijden. Maar ook aan gewone en overzichtelijke kruispunten waar men makkelijk naar links en rechts kan inslaan, laten nogal wat chauffeurs de richtingaanwijzer uit.

Het niet gebruiken van de richtingaanwijzer is zowat de eerste bron van ergernis bij andere chauffeurs. Het is eveneens levensgevaarlijk voor motorrijders, bromfietsen en fietsers. Het gebruik is bovendien verplicht bij manoeuvres, inhalen en richtingsverandering. Het niet naleven ervan is een overtreding van de eerste graad en goed voor boetes van 55 tot 1500 euro.

Deze post is ook beschikbaar in: Frans

Gratis Autozoekertje Plaatsen
Uw Autoverzekering