Mitsubishi trapt op tenen Nissan met nieuwe TV-spot

Mitsubishi trapt op tenen Nissan met nieuwe TV-spot

Mitsubishi trapt op tenen Nissan met nieuwe TV-spot

Autobouwer Nissan kan niet bepaald lachen met het recentste reclamefilmpje van Mitsubishi. Nissan trok zelfs naar de rechtbank van koophandel van Mechelen om Mitsubishi aan te klagen en via een kort geding de onmiddellijke stopzetting van de reclamecampagne “De testrit naar een testrit” te eisen. Volgens Nissan gaat het om afbrekende reclame en worden de auto’s van de concurrentie zeer negatief voorgesteld.

De klacht van Nissan is niet zonder reden. In het recentste reclamefilmpje van Mitsubishi “De testrit naar een testrit” zie je hoe consumenten een testrit maken met een Mitsubishi ASX, en vervolgens naar een garage van de concurrentie rijden. Daar mogen ze ook een testrit maken met een wagen, namelijk een Nissan. Die laatste testrit verloopt – uiteraard – niet bijster goed. Zo zie je dat de chauffeur veel moeite heeft om de Nissan goed op de baan te houden en dat plots de ruitenwissers beginnen te functioneren.

Voor haar klacht baseert Nissan zich op de wet van juni 2007, die zegt dat dit een daad is van oneerlijke concurrentie en een agressieve handelspraktijk. Nissan heeft duidelijk een punt, maar toch blijft de bewuste TV-spot erg grappig. De extra commotie rond het reclamefilmpje wordt intussen beschouwd als heel mooi meegenomen gratis reclame. Missie geslaagd dus, op de kap van Nissan. Bekijk hieronder het bewuste reclamefilmpje.

Deze post is ook beschikbaar in: Frans

Gratis Autozoekertje Plaatsen
Uw Autoverzekering
Nieuws