Onzekerheid op markt van tweedehandsauto’s, scherpe daling verkoop wegens Corona crisis, nog geen herstel

De Car-Pass vzw heeft eind vorig jaar 350 verkopers van tweedehands bevraagd naar hun vooruitzichten voor de occasiemarkt in 2020. Uit de rondvraag bleek dat de meeste bedrijven heel pessimistisch zijn wat dit jaar betrof, en dat was dan nog zonder de Corona crisis gerekend. Deze heeft de markt extra hard geraakt zo blijkt nu.

Het aantal inschrijvingen van nieuwe en tweedehandswagens is ongemeen scherp gedaald. Zo werden er van 1 tot 28 maart 2020 een 29.000 tal nieuwe auto’s ingeschreven. Dat betekent maar liefst een daling met 45 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast werden er in deze periode amper 38.900 tweedehandsauto’s ingeschreven, wat meteen een daling met 31 % is vergeleken met vorig jaar.

De daling is te wijten aan de algemene lockdown in de strijd tegen het coronavirus. Hierdoor waren alle showrooms sinds 18 maart verplicht gesloten. Naast de lamgelegde verkoop gedurende de zware lockdown hadden de verkopers evenwel af te rekenen met de kost die gepaard gaat met de stockvoorraad van nieuwe en tweedehandsauto.

Veel garagisten verkopen intussen hun overstock met stevige kortingen en het valt ook op dat de autoleningen heel goedkoop staan. De verkoop blijft evenwel ondermaats ondanks de fikse kortingen. Heel wat mensen hebben financieel geleden onder de coronacrisis en maken zich bovendien ernstig zorgen over hun werkzekerheid.

Gratis Autozoekertje Plaatsen
Uw Autoverzekering
Nieuws