Wat indien u een ongeval veroorzaakt en hebt uw autoverzekering niet betaald?

Uw autoverzekering niet betaald?

Uw autoverzekering niet betaald?

In België alleen rijden er ongeveer 100.000 wagens onverzekerd rond (en naar schatting 750.000 auto’s hebben geen keuringsbewijs). Maar liefst 200.000 Belgen staan bovendien op de zwarte lijst van de verzekeraars vooral wegens het niet betalen van hun verzekeringspolis, waardoor het aantal niet-verzekerde wagens in het verkeer waarschijnlijk een pak hoger ligt dan de geschatte 100.000.

Stel dat u een ongeval veroorzaakt en u hebt geen autoverzekering. Dan maakt u ‘niet-reglementair‘ gebruik van het voertuig. In dit geval kan (en zal) de verzekeraar de terugbetaling eisen van de vergoedingen die aan slachtoffers werden betaald. Deze terugvordering is in de meeste gevallen beperkt tot maximum 31.000 euro. 31.000 euro is desalniettemin een flinke hap uit uw budget en staat los van de burgerlijke procedure die de tegenpartij mogelijke nog opstart om extra schadevergoeding te kunnen bekomen indien ze ware eventuele blijvende letsels hebben.

Wie zijn premie, ondanks de herinnering van de verzekeraar, niet betaalt, zal vroeg of laat te maken krijgen met een schorsing van de waarborg of opzegging van de polis. Hij of zij dreigt dan straffen op niet-verzekerd rijden op te lopen en bij een ongeval de vergoedingen die aan de slachtoffers uitgekeerd werden deels (en meestal volledig) terug te moeten betalen.

Gratis Autozoekertje Plaatsen
Uw Autoverzekering
Nieuws